Sociale veiligheid op school voor een goed leer- en werkklimaat

Van oud naar nieuw

Werk je met de besturenversie? Lees dan hier verder.

Hoe kan je gemakkelijk en snel alle gegevens van de school uit het Digitaal Veiligheidsplan opslaan? Dat lees je in deze instructie.

Scholenversie

Download je veiligheidsplan (PDF)

Ga naar oud2.digitaalveiligheidsplan.nl en log in op jullie oude account van het Digitaal Veiligheidsplan. We gaan hier het veiligheidsplan downloaden als PDF.

Alle gegevens die je hebt ingevuld in de veiligheidsscan worden gebundeld in het veiligheidsplan. Om hier te komen moet je ingelogd zijn en vind je in het hoofdmenu [donkerblauw] de knop naar ‘Veiligheidsplan’:

Controleren
Voordat je direct je veiligheidsplan downloadt kan je in het voorbeeld op deze pagina jouw gegevens checken. Klopt alles? Wil je nog wat aanvullen? Doe dat dan onder het kopje Veiligheidsscan en zoek daar de desbetreffende sectie op om dingen aan te passen of toe te voegen.

Downloaden
Staat alles goed? Dan kan je op de pagina ‘Veiligheidsplan’ rechtsboven op de knop klikken met ‘Download als PDF’. Alles wat je in de vakjes hebt ingevuld bij de veiligheidsscan zijn dan in deze PDF opgeslagen. Maar de bestanden die je hebt geüpload heb je dan nog niet opgeslagen, vergeet dus niet de volgende stappen ook uit te voeren.

Download de geüploade bestanden

Je kunt gemakkelijk de geüploade bestanden weer downloaden naar je computer.  Dit doe je ook op de pagina ‘Veiligheidsplan’. Scrol naar beneden, vlak onder het voorbeeld van je Veiligheidsplan vind je al je geüploade bestanden.

Als je op de link klikt opent het bestand in een nieuw tabblad. Deze is nog niet opgeslagen op jouw computer, hoe je dat wel doet verschilt per browser.

• Google Chrome
    Klik rechtsboven op  het downloadicoontje. Deze is nu opgeslagen op je computer, afhankelijk wat de standaardlocatie is voor downloads vanuit je browser. Vaak heet de map ‘downloads’. Om deze niet kwijt te raken is het slim om een speciale map aan te leggen in je documenten waar je alles opslaat van jouw Digitaal Veiligheidsplan.

• Microsoft Edge
    Klik rechtsboven op    het ‘save’ icoontje. Je kunt nu kiezen waar je dit bestand wil opslaan op je computer. Om deze niet kwijt te raken is het slim om een speciale map aan te leggen in je documenten waar je alles opslaat van jouw Digitaal Veiligheidsplan.

• Firefox
    Klik rechtsboven op   het ‘save’ icoontje. Je kunt nu kiezen waar je dit bestand wil opslaan op je computer. Om deze niet kwijt te raken is het slim om een speciale map aan te leggen in je documenten waar je alles opslaat van jouw Digitaal Veiligheidsplan.

Besturenversie

Ga naar oud.digitaalveiligheidsplan.nl en log in op jullie oude account van het Digitaal Veiligheidsplan.

Informeer de scholen

In het ‘overzicht scholen’ zie je welke scholen gekoppeld zijn aan het overkoepelende besturenaccount. Informeer en stimuleer de scholen onder jullie toezicht om de gegevens die zij hebben ingevuld op te slaan. Stuur ze gerust de instructies mee.

Download ons template

Natuurlijk wil je ook je eigen gegevens bewaren voor het nieuwe digitaal veiligheidsplan. Ook in de nieuwe versie kan je namelijk de richtlijn vanuit het bestuur invullen voor de scholen die onder jullie vallen. De besturenversie beschikt niet over een download mogelijkheid. Daarom hebben we een PDF-template ontwikkeld waar je de gegevens gestructureerd kunt opslaan.

Download hier de template.

Je moet dit bestand nog opslaan op je computer, door rechtsboven te klikken op knopje met ‘pijltje naar beneden’ of de ‘floppy’-icoon. Open het bestand in Acrobat Reader (gratis te downloaden) om deze in te kunnen vullen met jouw gegevens uit het Digitaal Veiligheidsplan.

Zet informatie en tekst in de template

Voor elk onderdeel zijn er verschillende vakjes:

• Gekozen antwoord
    We geven je hier de mogelijkheid om aan te geven of de tekst die bij dit onderdeel staat nog up-to-date is. Zodat je bij het nieuwe Digitaal Veiligheidsplan weet of je de tekst over kan nemen of dat je hier nog naar wilt kijken.

• Toelichting
    Plak hier de richtlijn van het bestuur die is ingevuld op dit onderdeel.

• Toegevoegde bestanden
    Vul in het PDF in hoe het bestand heet dat jullie hier hebben geüpload, zodat je weet welke bestanden aan dit onderdeel gekoppeld zijn.

Let op!
Download ook direct het geüploade bestand onderaan de pagina onder ‘preview’. Om deze niet kwijt te raken is het slim om een speciale map aan te leggen in je documenten waar je alles opslaat van jouw Digitaal Veiligheidsplan.