We hebben voor jou de meest gestelde vragen op een rij gezet, ingedeeld per categorie.
› Nieuw Digitaal Veiligheidsplan
› Aanmelden
› Inloggen
› Veiligheidsscan
› To do
› Veiligheidsplan
Het nieuwe Digitaal Veiligheidsplan
Waarom een nieuw Digitaal Veiligheidsplan?
- De nieuwe technologie haalt ons helaas in. Het is daarom technisch niet meer mogelijk om de huidige website in de lucht te houden. We vinden het belangrijk dat jij als school bezig kan blijven met het schoolveiligheidsplan, daarom bouwen we een nieuwe versie van het Digitaal Veiligheidsplan die meer toekomstbestendig is.
Gaan mijn gegevens verloren?
- Nee, maar je moet wel zelf actief jouw gegevens opslaan. Daar heb je nog wel even de tijd voor. De nieuwe en oude versie van de website zullen een tijdje naast elkaar blijven bestaan. We informeren jou wanneer het oude systeem definitief gesloten gaat worden.
Hoe kan ik mijn gegevens opslaan?
- Het is gemakkelijk alle gegevens uit jouw Digitaal Veiligheidsplan op te slaan op je eigen computer of intranet. Hoe je dit het beste doen leggen we uit in de instructies.
Kan het nieuwe Digitaal Veiligheidsplan hetzelfde?
- We vinden het belangrijk dat je dezelfde functionaliteiten hebt. Denk bijvoorbeeld aan de wettelijke verplichtingen en de inlog voor de schoolbesturen. Ook hebben we een gebruikersonderzoek uitgevoerd om het nieuwe Digitaal Veiligheidsplan jullie zo goed mogelijk te laten ondersteunen bij het maken van een veiligheidsplan. We maken daarom het nieuwe Digitaal Veiligheidsplan gebruiksvriendelijker, waaronder het gebruik van linkjes in plaats van losse bestanden die je toevoegt. We hebben de vragen ook onder de loep genomen en sturen we vanaf het nieuwe schooljaar ook inspiratie via de mail om het hele jaar actief te blijven met het Digitaal Veiligheidsplan.
Kan ik de gegevens één op één overzetten naar de nieuwe versie?
- In het nieuwe Digitaal Veiligheidsplan vind je verbeterde vragen zodat de output jullie eenvoudiger tot een bruikbaar veiligheidsplan leidt. De indeling van de tool en de vragen zelf zullen er dus iets anders uit zien. Hierdoor kan je niet alles één op één overnemen, maar we zullen bij de lancering van het nieuwe Digitaal Veiligheidsplan instructies geven hoe je op de beste manier de oude gegevens kan invullen in de nieuwe versie. Op donderdag 15 juni 2023 kan je ook live de Q&A volgen hierover en kan je ook je vragen stellen. Houd hiervoor de nieuwsbrief van School & Veiligheid in de gaten of je ontvangt hier binnenkort een mail over als je een account hebt op digitaalveiligheidsplan.nl.
Zet voor nu deze datum in je agenda.
Wanneer stopt het huidige Digitaal Veiligheidsplan?
- De definitieve datum kunnen we je op dit moment nog niet geven. Wel blijven de oude en nieuwe versie van het Digitaal Veiligheidsplan nog even naast elkaar bestaan zodat jij genoeg de tijd hebt je gegevens mee te nemen naar de nieuwe versie. Als de einddatum nadert zullen we alle gebruikers voor een laatste keer op de hoogte brengen om hun gegevens uit het oude Digitaal Veiligheidsplan te halen, als ze dat nog niet gedaan hebben.
Heb ik als gebruiker automatisch een account in het nieuwe Digitaal Veiligheidsplan?
- Nee, de gegevens van het oude systeem kunnen en mogen we niet zomaar overzetten naar het nieuwe systeem. Je kunt ook hier weer makkelijk en snel weer een nieuw account aanmaken. Dit geeft je ook de mogelijkheid om na te denken of je het nieuwe account op hetzelfde e-mailadres wil registeren of een nieuw (algemeen) e-mailadres wil registreren.
Aanmelden
Gebruik geen tablet of smartphone:
- Het Digitaal Veiligheidsplan is niet ‘mobile friendly’. Dat betekent dat je het Digitaal Veiligheidsplan niet kunt invullen via een tablet of smartphone. Maak dus altijd gebruik van een pc of een laptop als je aan het Digitaal Veiligheidsplan wilt werken.
Zijn er kosten verbonden aan het veiligheidsplan?
- Nee! Het aanmaken van een account en het werken in het Digitaal Veiligheidsplan is gratis.
Mijn wachtwoord komt niet binnen:
- Check of wachtwoord komt binnen is gekomen als ‘spammail’.
- Werkt dit niet of weet je je gebruikersnaam of e-mailadres niet meer? Stuur dan een mail naar digitaalveiligheidsplan@schoolenveiligheid.nl met je vraag en (contact)gegevens of bel naar hetAdviespunt: 030 285 66 16.
Er is al een gebruiker met dezelfde gebruikersnaam:
- Kies een andere gebruikersnaam.
Captcha:
- De Captcha wordt door websites gebruikt om te controleren of de gebruiker geen robot is. Er verschijnt een combinatie van cijfers en/of letters in beeld welke u overneemt in het veld eronder.
- U kunt middels verversen een nieuwe code opvragen.
- Wanneer de Captcha niet goed leesbaar is kunt u kiezen voor de audio-versie, dan wordt het u voorgelezen.
Privacy:
- School & Veiligheid kan alleen de inlognaam zien en het e-mailadres, niet wat jouw school inhoudelijk toevoegt aan het model.
Inloggen
Om aan het Digitaal Veiligheidsplan te kunnen werken moet u een account aanmaken. Dit gaat met de knop ‘aanmelden’, iedere volgende keer dat u aan jouw plan werkt gebruikt u de knop ‘inloggen’.
Wachtwoord vergeten of een eigen wachtwoord maken:
- Onder de knop ‘inloggen’ kun je een nieuw wachtwoord aanvragen én een eigen wachtwoord aanmaken als je je wachtwoord wel weet.
To do-lijst
Om een vraag die aandacht behoeft in de to do-lijst te krijgen moet ‘heeft aandacht nodig’ aangevinkt worden.
Veiligheidsscan
Toelichting op wettelijke verplichtingen vindt u bij de betreffende items onder de informatieknop.
Hoe sla ik antwoorden op vragen op?
- Antwoorden worden automatisch opgeslagen, er is geen knop ‘opslaan’. Rechtsboven verschijnt na elke handeling automatisch de tekst ‘wijzigingen opgeslagen’.
Wijzigingen worden niet opgeslagen:
- Het Digitaal Veiligheidsplan is niet ‘mobile friendly’. Dat betekent dat je het Digitaal Veiligheidsplan niet kunt invullen via een tablet of smartphone. Maak dus altijd gebruik van een pc of een laptop als je aan het Digitaal Veiligheidsplan wilt werken.
Toevoegen documenten lukt niet:
- Wanneer het niet lukt om documenten toe te voegen, neem dan dan contact op met de systeembeheerder.
Vraag 7:
- School kan zichzelf hier scoren van 1 tot en met 5 waarbij 1 het laagste niveau en 5 het hoogste niveau is.
Veiligheidsplan
Hoe maak je een pdf van het veiligheidsplan?
- Bovenaan het overzicht van de pagina ‘Veiligheidsplan‘ vind je de mogelijkheid om het geheel als pdf op te slaan.
Hoe kunnen anderen bij het veiligheidsplan?
- De pdf die je hebt opgeslagen kan worden gedeeld (via mail/de website).
Ik zie de geüploade documenten niet terug:
- Wanneer je bij het beantwoorden van de diverse vragen in de vragenlijst bestanden hebt bewaard, dan staan deze in de vragenlijst rechtsonder onder elkaar en zijn hier aanklikbaar. In de pdf staat achter elke vraag welke documenten hier horen, die zijn in de pdf niet aanklikbaar. Onderaan de pagina ‘Veiligheidsplan‘ staan alle documenten aanklikbaar onder elkaar.